Minden kategória

Hírek

Kezdőlap> Hírek

Sikeresen lezárult a 3. Tiencsin Mellkastrauma és Mellkasfal Rekonstrukciós Fórum - és Nemzeti Relé Program: Minimálisan invazív sebészeti technikák bordatörésekre!

Idő: 2022-11-18 Találatok: 77

A 3. Tianjin Mellkastrauma és Mellkasfal Rekonstrukciós Fórum - és Nemzeti Relé Program: Minimálisan invazív sebészeti technika a bordatörések oktatásához, amelyet a Kínai Együttműködő Mellkasi Trauma Klinikai Kutatócsoport (CCIRS) szponzorál, a Thoracic Trauma Group társszervezője. Kínai Orvosi Szövetség, amelynek a Tianjin Tianjin Kórház ad otthont és a Changzhou Jishuo Medical Devices Co. segítette. Több mint 20 szakértő más tartományokból és városokból, valamint több mint 40, a tiencsini mellkassebészet szakértője vett részt ezen a találkozón.

Wang Dongbin professzor, a Tiencsin Kórházból elnökölt ezen az ülésen.

Prof. Yang Yi, a Kínai Mellkasi Trauma Clinical Research Collaborative Group elnöke és a Shanghai Sixth People's Hospital tagja beszédet mondott.

Yang Yi professzor beszéde: Gratulálunk a 3. Tiencsin mellkasi trauma és mellkasfal rekonstrukciós fórumának sikeres megnyitásához! A mellkasi trauma egyre nagyobb figyelmet kap, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, például sok orvos még mindig nem igazán tudja elfogadni a mellkasi trauma minimálisan invazív műtétjét. Nekünk, mellkassebészeknek magunkból kell kiindulnunk, hogy egységesítsük a műtéti eljárást, és fokozzuk a minimálisan invazív mellkassebészet nyilvános elismertségét. Úgy gondolom, hogy az emberek életfelfogásának javulásával a minimálisan invazív sebészet a mellkassebészetben szélesebb körű alkalmazási lehetőséget kínál majd. Reméljük, mindenki együtt fog dolgozni a további népszerűsítés érdekében!

Zhang Xun professzor, a Tiencsin Mellkaskórház kongresszusának tiszteletbeli elnöke beszéde.

Zhang Xun professzor beszéde: Szívből gratulálunk a 3. Tiencsin mellkasi trauma és mellkasfal rekonstrukciós fórumához! A múltban nem volt kiemelkedő fegyelem a mellkasfal traumájában és rekonstrukciójában Tiencsinben. Wang Dongbin professzor a Tiencsin Kórházba kerülése óta teljes mértékben kihasználta a Tiencsin Kórház mellkassebészeti és traumasebészeti erőforrásait, és jól felépítette ezt a platformot, amely elősegíti a mellkasi traumával és a mellkasfal rekonstrukciójával foglalkozó munkavállalók kölcsönös cseréjét országszerte. . A forgalom növekedésével és a sokemeletes épületek számának növekedésével a mellkasfal sérülésének esélye is nagymértékben megnő, és viszonylag magas az igény a közeli orvosi ellátásra. Figyelmet érdemel a mellkasi trauma standardizálásának, szabványosításának és homogenizálásának javítása a különböző kórházakban, különösen az alapkórházakban. Sok sikert kívánunk a konferenciának!

Wang Guangshun professzor, a Tianjin Baodi kerületi népkórház konferencia tiszteletbeli elnökének beszéde.

Wang Guangshun professzor beszéde: Nagy öröm számomra, hogy részt vehetek a 3. Tiencsin mellkasi trauma és mellkasfal rekonstrukciós fórumán! A mellkasi trauma fontos része a mellkassebészetnek, és a trauma prognózisa mind a betegek, mind az orvosok, mind a társadalom számára nagyon fontos! A mellkasi trauma szintén fontos kötelessége a sebészeknek, és figyelmet érdemel, hogy miként lehet jó munkát végezni a mellkasi trauma megmentésében és kezelésében. A mellkasi traumák helyzete betegenként változó, ezért nagy különbségek vannak a kezelésben, és a jövőben nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk a mellkasi traumák mentésében és kezelésében. Wang Dongbin professzor a mellkasi trauma és a mellkasfal rekonstrukció vezetője Tiencsinben, és úgy gondolom, hogy a mellkasi trauma és a mellkasfal rekonstrukció technikai színvonala Tianjinben magasabb lesz Wang Dongbin professzor vezetésével, és végül kívánom a 3. Tianjin Fórum a mellkasi traumáról és a mellkasfal rekonstrukciójáról nagy siker!

Akadémiai idő

01

Konszenzus a koncepcióról és az iránymutatásról

Moderátor: Prof. Zhang Xun, Prof. Wang Guangshun

Yang Yi professzor, a sanghaji hatodik népkórházból megosztotta a "Mellkasi trauma adatbázis létrehozása és alkalmazása" című előadását: Yang professzor bemutatta a mellkasi trauma adatbázis jelenlegi helyzetét az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Japánban, valamint néhány regionális trauma adatbázist Kínában, rámutatva hogy Kínában jelenleg nincs átfogó adatbázis a traumagyógyászatban. Bemutatták az adatbázis funkcióit is, mint például a klinikai, a tudományos kutatási és az orvosi erőforrások elosztásának szerepét. A Sanghaji Hatodik Népi Kórház a bordatörési adatokon alapuló mellkasi trauma adatbázist hozott létre számos személyre szabott funkcióval szoftvercégekkel közösen, és több mint tíz kínai kórház vett részt ennek az adatbázisnak az elkészítésében. Reméljük, hogy több kórház csatlakozik majd, hogy nemzeti adatbázissá tegyék, és hozzájáruljanak a traumák kialakulásához Kínában.

Prof. Yang Jinliang, a Hebei Orvostudományi Egyetem Harmadik Kórházából megosztotta "A bordatörések kezelésével kapcsolatos nemzetközi konszenzus és irányelvek értelmezése" című előadást: Yang professzor értelmezte és összefoglalta a bordatörések kezelésével kapcsolatos, itthon és külföldön kiadott nemzetközi konszenzust és irányelveket, és hangsúlyozta a kulcsfontosságú pontok, mint például: a műtét ideális időpontja minél korábbi, annál jobb; felismerni a műtét helyét; hogy időben döntsenek a tüdőben lévő levegő szivárgásának helyéről. A tüdőszivárgás helyét időben meg kell tenni, és a többi szervet időben kezelni kell; szabványos bordarögzítési eljárások alkalmazása, mint az érzéstelenítés folyamata, a metszés módja, a mellüreg feltárásának módszere, a környező szövetkárosodások, valamint a lumpectomia alkalmazásának előnyei. A konszenzus szerint a bordatörés felderítésére és javítására szolgáló lumpectomia is javasolt.

Prof. Su Zhiyong, a Chifeng College kapcsolt kórházából megosztotta a „A bordatörések minimálisan invazív műtétének jelenlegi helyzete” című előadást: Pro. Su áttekintette a bordatörések kezelését a lumpectomia megjelenése előtt, és részletesen bemutatta a bordatörések minimálisan invazív műtéti technikáit csapata munkatapasztalatával több szempontból is törött, és hat ötletet foglalt össze a kezelés elveiről. Hangsúlyozta, hogy a lumpectomia az eszköz, és az egész irányítás a legfontosabb; a műtét előnyeinek meg kell haladniuk a műtét traumáját. Azt jósolta, hogy a jövőben a felszívódó anyag lesz a fő irány, és akkor a fonott kötegelés technikával jó választás lesz.

Zhang Qiang professzor, a Pekingi Jishuitan Kórházból megosztotta "Az ERAS koncepció alkalmazását a bordatörési sebészetben": Zhang professzor különféle módszereket és sebészeti technikákat mutatott be a betegek gyógyulásának felgyorsítására az anyagok és a műtéti technikák tekintetében, azzal a céllal, hogy csökkentsék a sebészeti traumákat és a betegek következményei a gyorsított felépülési műtét (ERAS) koncepciója körül. Különféle módszereket és eljárásokat mutatott be a betegek gyógyulásának felgyorsítására anyagi és műtéti technikák tekintetében. Javasolta, hogy speciális mentőintézkedéseket kell kidolgozni a különböző betegek testméretének különbségei és specifikus traumái szerint, például a 3D nyomtatási technológia alkalmazása az elhízott betegek kezelésében. Jelenleg sok anyag még nem alkalmas a torakoszkópiával való párosításra. Kiemelte a műtéti előkészítés fontosságát, amely lerövidítheti a műtéti időt és felgyorsíthatja a betegek gyógyulását is, az anyagok fejlődésével pedig a minimálisan invazív mellkassebészet a jövő trendje.

Prof. Xia Fei a Guizhou Orvostudományi Egyetem Kapcsolt Kórházától, Prof. Hu Ping a Chongqing Egyetem Kapcsolt Központi Kórházától, Prof. Shi Jin a Shandong Egyetem Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetem Kapcsolt Kórházától, Prof. Jiang Wei a Kapcsolt Központi Kórháztól A Shenyang Medical College kórházából, Jiang Haifeng professzor az Anhui Orvosi Egyetem társult Chuzhou Kórházából, Prof. Zou Zhiqiang a Népi Felszabadító Hadsereg 960. Kórházából és Li Xiaoliang professzor a Csinghaji Vöröskereszt Kórházából teljes körűen megvitatta a több szakértő.

02

Klinikai alapkutatás

Moderátor: Prof. Lu Xi Ke Prof. Zhang Weidong

Prof. Huang Lijun, a Negyedik Katonai Orvosi Egyetem Tangdu Kórházából megosztotta a „Thoracic sebészet orvosi-ipari kereszttranszformációs kutatását”: Prof. Huang megosztotta a Negyedik Katonai Orvosi Egyetem Tangdu Kórháza által a mellkassebészetben végzett, orvosi-ipari keresztirányú munkát. átalakítás. 3-ben mutatta be először a tölcséres mellkasos gyerekeknél a 2015D nyomtatás alkalmazásának folyamatát, illetve az ezt követő további próbálkozásokat, és megfejtette a mögötte meghúzódó gondolkodási és fejlesztési folyamatot. Ami az anyagválasztást illeti, a poliéter-éter-keton (peek) jobb biokompatibilitással és állítható mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, a 3D-s nyomtatás pedig kitekintéssel, mivel az anyagot 35 kínai kórházban alkalmazták. Mindezek az alkalmazások nem valósíthatók meg mérnöki szakértők segítsége nélkül.

Prof. Wang Liming, a Tianjin Kórházból megosztotta „Az EIT szerepével kapcsolatos kutatási eredményeket a többszörös bordatörések lélegeztetési funkcióinak értékelésében” című előadásában: Az elektromos impedancia tomográfia (EIT) fontos monitorozási eszköz a többszörös bordatörésben szenvedő betegek intenzív osztályokon, a szellőzés jellemzőinek figyelésével meg tudja találni a feszültségpontot, számszerűsíteni tudja a gázoszcillációt és tükrözi a sérülés mértékét. Az EIT nagy térbeli és időbeli felbontású, és egyszerűen kivitelezhető, ami pozitív referenciaértéket jelenthet az orvosok számára a kezelési terv időben történő módosításához.

Meng Xianghong professzor, a Tianjin Kórházból megosztotta "Az AI-technológia alkalmazása a bordatörések diagnosztizálásában": A mellkasi töréseknél különböző típusú gépelést alkalmaznak, amelyek közül néhányat könnyen figyelmen kívül hagynak. Az AI-eredmények és a kézi ellenőrzés kombinációja nagymértékben javította a szakaszolás pontosságát, a strukturált jelentések egységes használata pedig intuitívabbá teszi az eredményeket. Az AI nagy segédértékkel rendelkezik a tompa mellkasi sérülések kvalitatív és kvantitatív értékelésében, és a páciensek képalkotó adatainak kombinációja nagy jelentőséggel bír a beteg prognózisának előrejelzésében.

Prof. Li Zhenyu a Guizhou Népi Kórházból, Prof. Yi Jun a Keleti Háborús Övezeti Általános Kórházból, Prof. Yu Xiaojun Prof. a Hangzhou Fuyang Kerületi Első Népi Kórházból, Prof. Li Genzhi a Hsziameni Ötödik Kórházból, Prof. Shen Yuguang a Zunyi Első Népi Kórházból és Yang Tao professzor, a Tiencsin Ötödik Központi Kórházból megvitatta ezeket a tartalmakat.

03

Minimálisan invazív belső bordarögzítési technika

Moderátor: Prof. Peng Zhang

Jin Longyu professzor, a Közép-Dél Egyetem Harmadik Xiangya Kórházából megosztotta "A mellkasfal anatómiáját és testjeleit": Prof. Jin áttekintette a mellkasi sebészettel kapcsolatos anatómiai struktúrákat, beleértve a mellkasfal anatómiáját, a test lineáris jelöléseit (elülső középvonal, szegycsont). vonal, kulcscsontvonal, parasternális vonal stb.), izmos testnyomok (mectoralis major izom, mastoid izom, latissimus dorsi izom stb.) és csontos testnyomok. ), csontos testnyomokat (bordák, szegycsont, mellkasi csigolyák stb.) stb., és ismertette az egyes anatómiai struktúrák klinikai jelentőségét, valamint a sérülések következményeit, hogy referenciaként szolgáljon a klinikai gyakorlat számára.

Fan Xinglong professzor, a Shandong Egyetem Qilu Kórházából megosztotta a „Hozzáférés választása a lumpectomiás bordarögzítéshez” témát: Jelenleg a thoracoscopiát széles körben használják a mellüreg felderítésére és vérzéscsillapítására, amely jobban látható, kevésbé sérült és sokkal jobban látható. pontosabban értékelik, mint a hagyományos módszerek. Másodlagos törések, valamint kombinált mellkasi vérzés és tüdősérülés esetén a lumpectomia előnyösebb. Az esetek kiválasztásának viszonylag könnyen végrehajthatónak kell lennie. A lumpectomia alatti rögzítés kihívást jelent, és magas szintű rögzítőanyagot igényel. A lumpectomia kevésbé traumatikus a szervezet számára, és segít csökkenteni a posztoperatív szövődményeket.

Zhang Dongsheng professzor, a Shijiazhuang Harmadik Kórházból megosztotta "Thoracoscopos fordított rögzítési technikát intrathoracalis bordatörés esetén": Zhang professzor videón keresztül elmagyarázta a lumpectomiás bordatörés rögzítésének műtéti módszerét, és bemutatta a thoracoscopos műtét rögzítő hatását tipikus eseteken keresztül. A legtöbb tényleges műtétet egylyukú lumpectomiával hajtják végre, amelynek előnyei a kis bemetszés, a széles látómező, az izom- és idegkárosodás elkerülése, valamint a nagyobb erek közelében történő sérülések nagyobb biztonsága. Ugyanakkor fennáll a mellhártya nagy kiterjedésű károsodásának veszélye; befolyásolhatja annak meghatározását, hogy a levágott vég jól illeszkedik-e a rögzítés során; a jelenlegi belső rögzítés további kutatást és fejlesztést igényel a javítás érdekében; bizonyos esetekben fennáll a dehiscencia veszélye, ami a bordák és egyéb hibák pontosabb kimetszését igényli.

Prof. Xu Enwu, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Déli Háborús Övezetének Általános Kórházából megosztotta a „Csontgyógyulási és csontszakadási elméletet (BHN) a bordatörés rögzítésére”: a csontszakadás magában foglalja a csontgyógyulás alapvető mechanizmusát, és érdemes komolyan venni. mellkassebészek tanulmányozása. A bordatörés oszteonekrózisa a krónikus fájdalom legfontosabb oka. Az augmentált és atrófiás osteonecrosis gyakoribb a mellkasi műtéteknél. Úgy gondolják, hogy a túlzott mechanikai terhelés, a túlzott feszültség és a mechanikához való rossz alkalmazkodás hozzájárul a csontok összetapadásához. Mind a belső rögzítés alulfeszítése, mind a rögzítés túlzott merevsége csonttörést okozhat. A bordatörés rögzítésének csontgyógyulási és csontszakadási elmélete (BHN) azt mutatja, hogy közepes szilárdságú, szívósságú és rugalmasságú, valamint jó hisztokompatibilitású anyagokat kell választani.

Prof. Sui Gang a Shandong Tartományi Harmadik Kórházból megosztotta a „Matrix rendszert a mellkasfali daganatok rekonstrukciójában”: A mellkasfal rekonstrukciója gyakran szükséges a mellkasfalban lévő nagy rosszindulatú daganatok esetén, például autológ szövet (bőrszelet), lágy tapasz használata polietilén), és kemény anyag (csont, fém, 3D nyomtatási anyag) a mellkasfal rekonstrukciójához a bordaporc kimetszése után. A mellkasfal rekonstrukciója bizonyos követelményeket támaszt az anyagokkal szemben, amelyeknek rugalmasnak és támasztónak kell lenniük. A mátrix rendszer jellemzői a jó biokompatibilitás, a könnyű rögzítés, a könnyű formázás, a könnyű vágás stb. Számos rész rekonstrukciójára használták, mint például az oldalsó mellkasfali daganat, az elülső mellkasfal daganat, a mellkasszár daganat és a bordaív daganat.

Prof. Shi Xuejun a Tianjin Baodi kerületi Népi Kórházból, Prof. Xu Hejun a Tienjin Mellkasi Kórházból, Prof. Wang Taoyuan a Tianjin Fegyveres Rendőrség Szakorvosi Központjából, Prof. Shang Hongwei a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Egyesített Biztonsági Erőjének 983. kórházából, Prof. Huang Jingtao a Tiencsin Nankai Kórházból, Zhang Yunsong professzor a Tiencsini Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetem Wuqing Kínai Kórházából, Prof. Yang Bingjun a Tiencsin Népi Kórházból és Li Mingjiang a Tianjin Első Központi Kórházból Prof. Yang Bingjun Prof. és Li Mingjiang, a Tiencsin Első Központi Kórházból megvitatták a fenti tartalmat.

04

Új technológia és új haladás

Moderátor: Prof. Han Xingpeng, Prof. Jiao Jianlong

Jing Baoli professzor, a Xi'an Red Society Hospital munkatársa megosztotta a "Különféle lokalizációs módszerek alkalmazása minimálisan invazív bordatörési sebészetben" című részt: Prof. Jing részletesen bemutatta a bordatörési pontok megtalálásának különböző lokalizációs módszereit, beleértve a műtét előtti lokalizációt tapintással, műszeres módszerrel ( pl. 3D CT lokalizáció, ultrahang lokalizáció), és intraoperatív lokalizáció ultrahanggal altatás után. Mindegyik pozicionálási módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A preoperatív, minimálisan invazív metszés optimális elhelyezésének megválasztásával a bemetszés eredményesen csökkenthető, és ésszerű műtéti megközelítéssel a páciens izmai, erei és idegei a legnagyobb mértékben védhetők, ami csökkentheti a műtéti szövődményeket és elősegítheti a gyógyulást.

Prof. Wang Zhi, a Tianjin Kórházból megosztotta a "Strukturált törés CT jelentést": A Tianjin Kórház strukturált törési CT jelentése szabványosított szkennelési technológián, a klinikusokkal való szoros kommunikáción, a tényleges klinikai szükségletek szoros integrációján és a radiológiai terminológia használatán alapul. szabványosítás és szabványosítás elérése. A képek részletei particionálva, pontosan elhelyezve vannak, és a töréstípusokat szabványosított módon írják le, hogy szabványos diagnózist és kezelési jelentést készítsenek, amely grafikát és szöveget kombinál. A kórház jelenleg aktívan dolgozik a mesterséges intelligencia fejlesztésén a hatékonyság javítása és a munkaerő felszabadítása érdekében.

Zhou Zhiming professzor, a Shenyang Medical College Központi Kórházából megosztotta tapasztalatait a köröm mellkasi bordatörés esetén történő alkalmazásáról: a köröm egy memóriaanyag, amely minimalizálja a csontfelülettel való érintkezést és fenntartja a csont véráramlását. felületére, és nem könnyű másodlagos törést okozni. A hőösszehúzódás természete elősegíti a törések gyors gyógyulását. Fontos a megfelelő méret kiválasztása a köröm kiválasztásakor, és ügyelni kell arra, hogy az összehúzódás után is illeszkedjen. A csokornyakkendő-körmök sok esetben javasoltak a mellkasi műtéteknél. A szegycsont-test ízülethez közeli töréseknél titánlemezekkel együtt használhatók.

Prof. Pi-Cong You, a Tianjin Kórházból megosztotta az "ERAS-t DRG formájában": a tápláltsági állapot befolyásolja az anyagcsere egyensúlyát, a táplálkozási terápia és a felgyorsított rehabilitáció pedig kiegészítik egymást, és nélkülözhetetlenek a sebészeti kezeléshez, különösen az alultáplált betegeknél, akiknek jelentős izomvesztesége van. és azoknak a betegeknek, akik táplálkozási intoleranciában szenvednek vagy nem tudnak enni, egyénre szabottan kell adni. A táplálkozási terápiát egyénre szabottan kell meghatározni a táplálkozási intoleranciában vagy enni nem tudó betegeknél. A beteg fizikai állapotának preoperatív, intraoperatív és posztoperatív felmérése, valamint az aktív táplálkozási intézkedések elősegítik a beteg gyógyulását és lerövidítik a beteg kórházi tartózkodását.

Ren Wanlu professzor, a Tianjin Kórházból megosztotta "Az érzéstelenítés optimális kiválasztását minimálisan invazív bordatörési műtétekhez": Az EARS koncepció szerinti, minimálisan invazív műtéteknél az aneszteziológusoknak nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a perioperatív kezelésre. Az aneszteziológus köteles értékelni az altatási tervet, kiválasztani a legjobb érzéstelenítési módszert, biztosítani a biztonságos és hatékony érzéstelenítést, kielégíteni a műtéti igényeket, kényelmessé tenni a beteget, és jó posztoperatív fájdalomcsillapítást biztosítani a beteg gyors felépülése érdekében. A paravertebralis idegblokk mindenki számára ismerős, az anterior serratus blokk kevesebb szövődményt okoz, és a paravertebralis idegblokk érzéstelenítő kiegészítéseként is alkalmazható, az erector spinae blokk pedig első vonalbeli érzéstelenítési módszerként használatos külföldön, ezek a a minimálisan invazív bordatörés műtétek fő idegblokkoló módszerei is jelenleg kórházunkban.

Ren Jie, a Tianjin Jinan Kórház professzora megosztotta "A többszörös bordatörésben szenvedő betegek bemetszéses belső rögzítésének klinikai eredményeit": Egy 76 beteg részvételével végzett randomizált, kontrollos vizsgálat során Ren professzor megállapította, hogy a konzervatív kezeléssel összehasonlítva a bemetszéssel végzett belső rögzítés hatékonyan áthelyezheti és rögzítheti a több bordatörés törési helye, és csökkentheti a használt fájdalomcsillapítók számát, lerövidítheti az intenzív osztályon és a kórházi tartózkodási időt, valamint nagyobb biztonsággal csökkentheti a fájdalom szintjét.

Prof. Liu Xufeng a Binhai New Area Népi Kórházból, Tianjin, Prof. Guo Xintao a Tiencsin Negyedik Központi Kórházból, Prof. Li Xuedong Prof. a Tianjin Jizhou Körzeti Népi Kórházból, Prof. Zhang Xuejun Prof. a Tianjin Wuqing kerületi Népi Kórházból, Prof. Li Lin A Tianjin TEDA Kórház, Wang Yueming professzor a Tianjin Ninghe Kórházból, Pei Zhijie professzor a Tianjin Xiqing Kórházból és Prof. Huang Xin a Tianjin Jinghai kerületi Kórházból megvitatták a fenti tartalmat.

Fordítva a www.DeepL.com/Translator (ingyenes verzió)

Előző Vissza a hírekhez Következő