Minden kategória

Hírek

Kezdőlap> Hírek

Sikeresen lezárult a Kínai Rehabilitációs Orvostudományi Társaság Nyaki Gerincbetegség Bizottságának Első Országos Szimpóziuma a Műkorongokról!

Idő: 2023-03-31 Találatok: 159

18. március 2023-án került megrendezésre a Kínai Rehabilitációs Orvostudományi Társaság és a Szecsuáni Nemzetközi Orvoscsere Promóciós Egyesület Nyaki Gerincbetegségek Szakmai Bizottságának Első Országos Szimpóziuma a Mesterséges Korongokról, a Szecsuáni Egyetem Nyugat-kínai Kórháza közös szervezésében. Dayi, Chengdu!

640_ 副本

Megnyitó ünnepség

Csoportkép a megnyitó ünnepségen résztvevő vendégekről

A megnyitó ünnepség házigazdája Prof. Meng Yang volt, a Szecsuáni Egyetem Nyugat-Kínai Kórházából. Prof. Li Zhongshi, a Kínai Rehabilitációs Orvostudományi Társaság Nyaki Spondylosis Bizottságának elnöke, Prof. Xu Lin, a Kínai Rehabilitációs Orvostudományi Társaság Csont- és Vegyes Bizottságának elnöke, valamint más ortopéd szakértők meghívást kaptak a tartományon belülről és kívülről hogy csatlakozzon az eseményhez.

640 (1) _ 副本

Li Zhongshi professzor beszéde

Li Zhongshi professzor tartott beszédet, aki elmondta, hogy bár a mesterséges lemezcsere több mint 20 éve népszerű, ez még mindig új dolog a történelemben, és a fejlesztési korlátok miatt minden szempontot behatóan tanulmányozni kell. A szakbizottság lankadatlan erőfeszítésekkel sikeresen megalapozta márkaimázsát, és kiváló eredményeket ért el. Reméljük, hogy a kapcsolódó területek szakértői Liu Hao professzor vezetésével aktívan ellátnak különféle feladatokat, vezető és előmozdító szerepet töltenek be, elősegítik az akadémiai csereprogramokat, egységesítik a konszenzusra vonatkozó irányelveket, és kínai hangot adnak az akadémiai közösségnek.

640 (3) _ 副本

Prof. Xu Lin beszéde

Prof. Xu Lin beszédében megköszönte a meghívást, és a Kínai Rehabilitációs Orvostudományi Társaság nevében gratulált a konferencia sikeréhez. Az ellentmondásos és szűk keresztmetszetű pótlási műtét nemcsak a gerincsebészet fejlődésének fontos iránya, hanem kritikus fejlődési fordulópont is. A konferencia korszakokon átívelő mérföldkő volt, felidézve a kínai ortopédia fejlődésének viharos változásait, a régi szakemberek történelmi elhivatottságát és a fiatal tehetségek jövőjét, és hangsúlyozta, hogy a gyakorlat az igazság egyetlen próbája.

640 (4) _ 副本

Liu Hao professzor beszéde

Liu Hao professzor beszédében kiemelte a tudomány és a technika népszerűsítésének, a tehetséggondozás fontosságát, az elmúlt években egyre gyakoribb nyaki spondylosis előfordulását, a betegek életkorának csökkenését és a műtétek számának jelentős növekedését. Ahhoz, hogy jobban megfeleljünk ezeknek a kihívásoknak, össze kell hoznunk mindenki tapasztalatait és szempontjait. Remélte, hogy a fiatal munkatársak többet fognak dolgozni és aktívan folytatnak tematikus esetmegbeszéléseket és tudományos cseretevékenységeket annak érdekében, hogy növeljék önálló innovációs képességüket a sebészeti műtétek, a klinikai rehabilitáció és az ipari-akadémiai-kutatási fejlesztések terén, hogy közösen találkozhassanak a kihívásokat és még jobb eredményeket érhet el.

Különleges előadások

A konferencián a szakértők mélyreható megbeszéléseket és kutatásokat folytattak a nyaki spondylosis kezelésével, műtétével és rehabilitációjával kapcsolatban, amelyek fontos referenciákat és útmutatást adtak a klinikai gyakorlat számára.

640 (5) _ 副本

Li Zhongshi professzor előadása

Li Zhongshi, Kína-Japán Barátság Kórház

A Nyaki Gerinc Különbizottság fejlődéstörténete és a mesterséges porckorongcsere megértése

Az előnyök racionális kihasználása a nyaki spondilózissal kapcsolatos kutatások elvégzésében; a hazai műtárcsás üzletág fejlesztésének irányítása korrekt útmutatás mellett; a szakértők segítése a tudományos és technológiai eredmények előmozdításában, az eredmények átalakulásának és a piacosítás megvalósításában; nagy adatbázis létrehozása; a kínai konszenzus, irányelvek és kínai szabványok megfogalmazása, valamint a kínai hang megszólaltatása.

640 (6) _ 副本

Xu Lin professzor beszéde

Xu Lin, Dongzhimen Kórház, Pekingi Kínai Orvostudományi Egyetem

A nem fúziós technológia kínai hozzájárulása a gerincben

A gerinc nem fúziós technológiája hatékonyan tudja helyreállítani a nyaki gerinc fiziológiás előrehajlását és megőrizni a nem fuzionált szegmens mobilitását; nyilvánvaló előnyei vannak a nyaki gerinc mobilitásának fenntartásában és a szomszédos szegmensek mobilitására gyakorolt ​​hatásában; kevés biomechanikai és klinikai tanulmány készült a hibrid sebészetről, a klinikai bizonyítékok szintje alacsony, és a hibrid műtét közbenső és késői eredményeit tovább kell figyelni.

640 (7) _ 副本

Liu Hao professzor előadása

Liu Hao, Nyugat-Kínai Kórház, Szecsuán Egyetem

A mesterséges méhnyakkorongok felfedezésének 18 éves útja Nyugat-Kínában

18 éves tapasztalata alapján Liu professzornak néhány dolgot újra meg kell értenie az ACDR-rel kapcsolatban – az ACDR-t azért vezették be, hogy lecserélje az ACDF-et és lelassítsa a szomszédos szegmens degenerálódását?

640 (8) _ 副本

Zhou Qiang professzor előadása

Zhou Qiang, a Chongqing Orvosi Egyetem harmadik társkórháza

Súlyos degeneratív nyaki spondylosis esetén végezhető-e mesterséges nyaki porckorongpótlás?

A CTDR a súlyos degeneratív nyaki spondylosisban szenvedő betegek egy részének kezelésére alkalmazható; a releváns sebészeti technikákkal kombinálva a CTDR hatékonyan képes helyreállítani a testközi magasságot, a fiziológiás görbületet és a mobilitást; a helyes posztoperatív funkcionális gyakorlatok jobb klinikai eredményeket érhetnek el; ez egy opcionális sebészeti eljárás a betegekkel és családtagjaikkal való jó kommunikáció előfeltétele mellett; a hosszú távú hatásossági időszak nyomon követése nagy esetekben még nem halmozódott fel.

640 (9) _ 副本

Li Chungen professzor előadása

Li Chungen, Pekingi Hagyományos Kínai Orvostudományi Kórház, Fővárosi Orvostudományi Egyetem

Esetmegosztás a Mobi-C mesterséges nyaki porckorong cserével kapcsolatban

Li professzor egy gondolattal fejezi be: mennyire befolyásolja a heterotop csontosodás az ACDR utáni eredményt? A rendelkezésre álló protézisek egyre szélesedő választékával egyre több tapasztalat gyűlt össze, és legfeljebb három mesterséges nyaki porckorong protézist ajánlanak cserére. Jelenleg mindössze két, az FDA által jóváhagyott protézis létezik kétszegmenses porckorongcserére, és a mesterséges nyaki porckorongcsere még folyamatban van, abban a reményben, hogy hamarosan több bionikus mesterséges nyaki porckorong protézis is elérhető lesz.

640 (10) _ 副本

He Da professzor beszéde

Ő Da, Peking Jishuitan Kórház

A mesterséges nyaki lemezek "hidegségének" okainak elemzése

A méhnyak mesterséges porckorongpótlása semmivel sem rosszabb, mint az elülső nyaki fúziós műtét a műtét utáni felépülés, a teljes kezelési eredmény és egyéb posztoperatív szövődmények, például a szomszédos szegmensek degenerációja, nyelési nehézségek és másodlagos műtét szempontjából. A heterotop csontosodás továbbra is a legfontosabb hosszú távú követési szövődmény a nyaki mesterséges porckorongpótlás után, és előfordulása befolyásolja a műtét kezdeti megválasztását. A rendelkezésre álló porckorongok típusai, a várható klinikai kimenetelek, indikációk, műtéti technika és a műtéti hatékonyság a fő okai annak, hogy jelenleg csökken a méhnyak mesterséges porckorong-eljárások száma.

640 (11) _ 副本

Zhou Feifei professzor előadása

Fei-Fei Zhou, a Pekingi Egyetemi Harmadik Kórház

A kétszegmenses mesterséges lemezcsere általánossá válik?

Az alapos dekompresszió és a csigolyaközi finom kezelése a jó beültetés előfeltétele; a jövőben fel kell tárni a mesterséges porckorongpótlás ideális/elfogadható indikációit a kínai lakosság alapján; a bizonyítékokon alapuló egészséggazdaságtan fejlesztésre szorul.

640 (12) _ 副本

Liu Yang professzor előadása

Liu Yang, Shanghai Changzheng Kórház

Miért csinálunk egyre kevesebb műkorongot a nyaki gerincben?

Liu professzor elmélkedés után a következő öt pontot foglalta össze: a hosszú távú nyomon követés kimutatta, hogy a CDR reoperációs rátája alacsonyabb, mint az ACDF-é; a protézistervezés és a műtéti protokoll optimalizálása csökkenti a HO és a spontán fúzió előfordulását; az optimalizált CDR protéziseknek és műtéteknek jobban meg kell őrizniük a nyaki gerinc mozgását; a hosszú távú követés azt mutatta, hogy a CDR műtét vagy az általános elégedettség magasabb, mint az ACDF esetében; Az indikációk szigorú ellenőrzésével végzett CDR-sebészet továbbra is széleskörű A CDR-sebészet klinikai alkalmazása még mindig ígéretes.

640 (13) _ 副本

Wu Zixiang professzor csapatának előadása

Wu Zixiang, Xijing Kórház, Légierő Orvosi Egyetem

Bizonyítékokon alapuló méhnyak-korongcsere

CDA és ACDF 10 éves visszatekintésben: egyszegmenses CDA: nincs különbség a hosszú távú kimenetelben az ACDF-hez képest; kétszegmensű CDA: lényegesen alacsonyabb hosszú távú felülvizsgálati arány, mint az ACDF; a HO magas előfordulása a CDA-ban, de nincs hatással a funkcionális pontszámokra; CDA vagy ACDF: figyelembe kell venni az orvosi tényezőket, a betegtényezőket stb.

640 (14) _ 副本

Prof. Bayu Wang előadása

Bayu Wang, Nyugat-Kínai Kórház, Szecsuán Egyetem

A mesterséges nyaki porckorongcsere hosszú távú eredményét befolyásoló tényezők elemzése a léziós szegmens képalkotás értékeléséből

13 RCT Class 9 protézis javallatok: 18-60 éves korig; neurológiai vagy gerincvelői tünetek és jelek, amelyeket képalkotással igazolnak; C3-C7 egy- vagy kétszegmens; konzervatív kezelés legalább 6 hétig a tünetek javulása nélkül; a tünetek vagy jelek progresszív romlása a konzervatív kezelés során; NDI >30%.

Akadémiai Szalon


A kongresszus több tucat vitapartnert hívott meg, köztük Sang Hongxunt a Déli Orvostudományi Egyetem Shenzheni Kórházából, Ding Lixiangot a Pekingi Jidan Kórházból, Yao Haoqunt a Nanchang Egyetem Első Társult Kórházából és Li Yongot a Guangdong Tartományi Hagyományos Kórház Zhuhai Kórházából Kínai orvoslás mérsékelten, Su Guoyi, Yang Ting, Zang Quanjin, Cai Siyi, Ji Ye, Gu Yong, Tan Rong, Chen Zixian, Chen Jiang, Hu Lingyun, Zhou Jinyuan, Chen Lin, Kuang Lei és Li Guangzhou.

Megvitatták a "Hibrid sebészet: megfelelő-e a fúziós-nem fúziós kombináció? Az előadók a következő kérdéseket vitatták meg: "Hibrid sebészet: megfelelő-e a fúziós és nem fúziós kombináció? Az első tényező, amely gátolja a műkorong kialakulását? és "Mesterséges nyaki porckorongpótlás: csökkenti-e a szomszédos szegmens degeneráció előfordulását? A négy témát nagy érdeklődéssel vitatjuk meg, elemezve azok előfordulási mechanizmusait és módszertani kutatását, olyan referenciákat adva, amelyek jobban eligazíthatják a műtéti kezelés és technikák megválasztását , elősegíti a méhnyak mesterséges porckorongpótlásának fejlesztését és javítását, valamint javítja a kezelési eredményeket és a betegek életminőségét.

Esettanulmány

640 (19) _ 副本
640 (20) _ 副本640 (22) _ 副本
640 (21) _ 副本


640 (23) _ 副本
640 (24) _ 副本

Négy professzor, Yu Xing a Pekingi Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetem Dongzhimen Kórházából, Zhao Yin a Sanghaji Changzheng Kórházból, Li Jianjiang a Hszincsiangi Ujgur Autonóm Régió Hagyományos Kínai Orvoslási Kórházból és Chen Chao a Pekingi Hagyományos Kínai Orvostudományi Kórházból, amely a Capital Medical University tagja. , leírta nehéz eseteiket a klinikai gyakorlatban, a kórtörténet, a klinikai vizsgálat és a posztoperatív rehabilitáció különböző aspektusait kombinálva diagnosztikai és kezelési folyamataik bemutatására. A résztvevő szakértők vitatkoztak, ötleteket adtak elő, tapasztalatokat osztottak meg egymással. A rendezvény a gerincsebészeti gyógyászat területén a tudásmegosztás és a szakmai fejlődés további elősegítése, valamint a kezelés minőségének és hatékonyságának javítása érdekében került megrendezésre.

A konferencián az ország minden részéről érkeztek szakértők és tudósok, hogy szakmai előadásokon és tudományos csereprogramokon keresztül osszák meg tapasztalataikat a diagnózis és kezelés terén, valamint a legújabb kutatási eredményeket. A konferencia nemcsak a tartományon belüli és kívüli, a nyaki gerincbetegségekkel foglalkozó tudományos eszmecseréhez nyújtott fontos platformot, hanem erőteljes támogatást és promóciót is nyújtott a gerincsebészeti kezelés és rehabilitáció fejlesztéséhez nyugaton és országszerte. Bízunk benne, hogy a jövőben további innovációk és áttörések várhatók a nyaki spondylosis kezelésében, és reméljük, hogy a szakértők és tudósok továbbra is összefognak és együttműködnek annak érdekében, hogy jobban hozzájáruljanak a gerincvelői kutatások és klinikai gyakorlatok előrehaladásához. sebészet.

Fordítva a www.DeepL.com/Translator (ingyenes verzió)


Előző Vissza a hírekhez Következő